Turneul de golf Mercedes Trophy a încheiat cu succes etapa regională

Etapa regională a Mercedes Trophy s-a desfăşurat weekendul trecut (11-12 iunie) în Austria, pe terenul de golf Eichenheim de la poalele munţilor Kitzbuehel, desemnat cel mai bun teren de golf din Austria în anul 2015.

45 jucători de golf şi posesori de autoturisme Mercedes au petrecut un weekend de neuitat la golf, în cadrul unui eveniment organizat cu multă pricepere şi dedicare de către Mercedes-Benz.

România a participat pentru prima oară în istoria acestei competiţii şi a fost reprezentată de 6 jucători cu nivele diferite de competenţă în golf. Înainte de a ajunge în Austria, jucătorii s-au calificat în prealabil în faza locală din 16 februrie de la Lighthouse, Bulgaria.

„Organizarea a fost excelentă, bazată pe principiul «the best or nothing». Am avut parte de trei zile de răsfăţ total, iar partidele de golf pe cele două terenuri au fost nemaipomenite, în ciuda vremii de sâmbătă care a fost mai puţin prietenoasă. Am fost foarte bucuros să particip la o asemenea competiţie la nivel regional şi să cunosc o mulţime de oameni minunaţi, toţi uniţi de acelaşi brand – Mercedes”, a spus Răzvan Marcu, câştigătorul etapei locale desfăşurate în Bulgaria.

Echipa României a jucat contra altor 5 ţări din Europa Centrală şi de Est: Slovacia, Ucraina, Slovenia, Moldova şi Bulgaria şi 2 ţări din Africa (Mauritius şi Tunisia). Dintre toate acestea Ucraina s-a clasat pe locul întâi.

În ceea ce priveşte jocul individual, câştigătorii acestei etape (cel mai bun jucător al fiecărei grupe de handicap) vor merge mai departe în faza mondială – MercedesTrophy World Final -, care va avea loc în Stuttgart, oraşul de naştere al automobilului.„Să reprezinţi România la un turneu internaţional este o mare mândrie pentru orice jucător amator de golf. România a prins curaj şi face deocamdată paşi mici dar siguri către acest sport al eleganţei, al răbdării , al concentrării. Mă bucură enorm că marile branduri se implică în golf şi în România şi felicit echipa Mercedes pentru organizarea impecabilă. Îmi doresc ca următoarele calificări să le jucăm acasă”, a precizat Cătălina Jigman, singura doamnă din echipa România.

Organizatorii au oferit celor 45 de participanţi posibilitatea de a câştiga un auto Mercedes-Benz C-Class Coupé. Condiţia pentru câştigarea premiului? Să se realizeze un hole-in-one (mingea în cupă dintr-o singură lovitură) la cupa cu numărul 14 a terenului. Din păcate niciun jucător nu a reuşit această performanţă, dar pe parcursul întregului weekend toţi concurenţii au avut ocazia să testeze cele mai noi modele de autoturisme.

Mercedes a mai pus la cale o competiţie specială „Drive to the Major” în cadrul căreia au fost oferite invitaţii la The Open 2016, cu acces în zona Mercedes-Benz VIP, cazarea la un hotel de lux, servicii de transfer de primă clasă prin Mercedes-Benz VIP Shuttle, toate costurile fiind acoperite de Mercedes.

De asemenea, un jucător din Slovacia a reuşit să câştige premiul Monday After, o rundă de golf în iulie în Scoţia, imediat după tuneul The Open, pe acelaşi teren pe care jucătorii profesionişti de golf vor fi performat cu o zi înainte.

MercedesTrophy este una dintre cele mai mari competiţii de golf de amatori din lume care reuneşte anual peste 60.000 de participanţi.

***
Acest articol a fost publicat pe LIFE.ro