Primul eveniment Women’s Golf Day în România by LIFE.ro

Golf pentru iniţiaţi şi pentru amatori. O petrecere în aer liber dedicată doamnelor şi eleganţei acestui sport. Concursuri şi premii pentru jucătoarele care au îndrăznit să participe la competiţie. Un vin asortat cu o după amiază splendidă de iunie. Şi, mai ales, un prim eveniment LIFE.ro.

Cam aşa am putea descrie, în câteva cuvinte, primul eveniment Women’s Golf Day în România. Aproximativ o sută de invitaţi s-au reunit în seara de 7 iunie la Stejarii Driving Range cu ocazia Zilei Internaţionale a Jucătoarelor de Golf.

Women’s Golf Day, eveniment organizat în premieră în România de LIFE.ro cu sprijinul Romanian Golf Association şi al Cătălinei Jigman, LadyCaptain, Lighthouse Golf, a avut loc concomitent cu celelalte evenimente internaţionale dedicate acestei zile.

Peste 30 de doamne deja pasionate de golf şi 40 de doamne şi domnişoare pentru care Women’s Golf Day  a fost prima experienţă legată de acest sport au participat în competiţiile propuse de Romanian Golf Association şi au câştigat premii de la sponsorii evenimentului. Santiago Munoz , un jucător profesionist de golf din Spania alături de alţi doi jucători profesionişti de la Lighthouse Golf din Bulgaria, Gabriel Toader şi Roger Andrews au oferit primele noţiuni de golf invitatelor la acest eveniment şi au încheiat cu un concurs de lovituri cu driverul, spre încântarea celor prezenţi.

Pentru pasionatele de golf, organizatorii au pregătit (pe lângă o seară relaxantă în aer liber, o degustare de vinuri Serve – Vinul Cavalerului şi Rezerva Contelui, reţete savuroase pe bază de cafea oferite de Nespresso şi pregătite de singurul somelier de cafea din România, delicii dulci de la cofetăria Ina şi un bun motiv de socializare) competiţia Drive, Chip & Putt. Aceasta a presupus lovituri cu putterul de la 5 m pe green, lovitură de chipping la o distanţă de 20 m de steag, precum şi lovitură cu driverul, „longest drive”.

Fiecare participantă a efectuat cate 3 lovituri la fiecare probă, iar loviturile au fost punctate de către arbitrii dedicaţi. La finalul competiţiei clasamentul a fost următorul: Letiţia Pescariu pe locul 5 cu 80 de puncte, Andreea Trâncioveanu pe locul 4 cu 84 de puncte, Marinela Zavlovschi pe locul 3 cu 87 de puncte, Mirela Vasadi-Blasius pe locul 2 cu 110 puncte. Pe locul 1, cu cele mai bune lovituri de driver, s-a clasat Anda Dinu cu 125 de puncte. Romanian Golf Association a oferit două membershipuri Gold pentru sezonul 2016 ocupantelor primelor două poziţii din clasament.

Pentru tabăra începătoarelor organizatorii au pregătit o competiţie de putting ce a presupus 3 lovituri de putter pe green de la o distanţă de 2 m de steag. Pe podium au urcat Christine Tătar cu 18 puncte pe locul 5, Mihaela Manghiuc cu 19 puncte pe locul 4, Ionela Suciu cu 27 de puncte pe locul 3, Oana Mema cu 30 de puncte pe locul 2 şi Cristina Pentiuc cu 31 de puncte pe locul 1.

Câştigătoarele au primit din partea sponsorilor genţi sport şi portofele oferite de Ţiriac Auto şi Mercedes-Benz, sticle de vin Magnum oferite de unvinpezi.ro, parfumuri şi cosmetice Dior, un voucher ce presupune 2 nopţi de cazare în hotel de 5 stele şi 3 ore de golf cu antrenor personal la Lighthouse Golf and Spa Bulgaria, precum şi un espressor şi un accesoriu care pregăteşte laptele pentru cafea de la Nespresso.

Premiul special pentru cea mai buna ţinută a fost câştigat de Ana Morodan, care a avut o ţinută inspirată de Babe Didrikson Zaharias, prima doamnă a golfului. Ana a primit un voucher Escada în valoare de 1.000 lei.

Micuţele jucătoare de golf, fetiţe cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani au participat la un concurs distractiv de putting pentru „noua generaţie de jucătoare”. Jucătorul profesionist Gabriel Toader le-a oferit câteva noţiuni de golf, iar organizatorii – premii pentru participare.

Cristina Stănciulescu, coordonator editorial al LIFE.ro, asistată de micile golferiţe au oferit premii participantelor la tombola specială: parfumuri, portofele, 10 vouchere day pass la Stejarii Country Club, un card de membership pentru o lună la Stejarii Golf Driving Range.

Seara s-a încheiat cu o surpriză dulce de la cofetăria Ina: un minunat tort în formă de teren de golf şi purtând însemnele LIFE.ro.

*Vă invităm să vedeţi fotografiile din galeria de mai sus. Chiar şi cele mai sceptice dintre invitatele noastre s-au îndrăgostit de golf! 

Ziua internaţională a jucătoarelor de golf a fost sărbătorită la nivel global în data de 7 iunie între orele 16:00-20:00, în peste 18 ţări şi peste 400 de locaţii din lume.

Evenimentul din România a fost organizat de LIFE.ro şi i-a avut ca parteneri principali pe Friedrich Wilhelm Raiffeisen şi Elit. Women’s Golf Day a fost organizat împreună cu Romanian Golf Association, cu sprijinul sponsorilor: Ţiriac Auto şi Mercedes-Benz, Aqua Carpatica, Nespresso, Unvinpezi.ro, Serve, Canah, Dior, Cofetaria Ina, Ciocolateria Venchi, Escada şi Sephora. Designerul oficial al evenimentului a fost Half of Me by Alexander.

***
Acest articol a fost publicat pe LIFE.ro